Πώς να φτιάξετε βραστό αρνί στιλ Bursa: Συνταγή βήμα προς βήμα

By | 28 Σεπτεμβρίου, 2023

Πώς να φτιάξετε βραστό αρνί στιλ Bursa: Συνταγή βήμα προς βήμα

Πώς να φτιάξετε βραστό αρνί στιλ Bursa: Συνταγή βήμα προς βήμα

Η Προύσα είναι ένα από τα σημαντικά γαστρονομικά κέντρα της Τουρκίας και περιέχει πολλές γεύσεις μοναδικές στην Προύσα. Ένα από αυτά είναι το βραστό αρνί τύπου Προύσας. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να φτιάξετε αυτό το εξαιρετικά νόστιμο και χορταστικό πιάτο.

Υλικά:

Υλικά Ποσότητα Αρνίσιο κρέας (μπούτι ή παϊδάκια) 1 κιλό κρεμμύδι 2 καρότα 2 πατάτες 4 αλάτι ανάλογα με το γούστο σας Μαύρο πιπέρι ανάλογα με το γούστο σας Νερό Αρκετό

Βήμα 1: Προετοιμασία αρνιού

Αρχικά, πλένετε καλά το αρνί και το βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε τόσο νερό ώστε να καλύψει πλήρως το κρέας και αρχίστε να βράζετε. Αφού βράσει συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά. Χάρη σε αυτό το βήμα, θα καθαρίσετε το αίμα και τον αφρό που έχουν συσσωρευτεί στο κρέας.

Βήμα 2: Προετοιμασία των λαχανικών

Από την άλλη, ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε στη μέση. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα καρότα και τις πατάτες. Κόβουμε τα καρότα σε μεγέθη κατάλληλα για τη χύτρα ταχύτητας, ενώ αφήνουμε τα κρεμμύδια ολόκληρα. Αφήνουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια.

Βήμα 3: Προσθήκη λαχανικών

Αφού βράσει για λίγο το αρνί, προσθέτουμε στη χύτρα ταχύτητας τα ψιλοκομμένα καρότα και τα ολόκληρα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας.

Βήμα 4: Μεταφορά σε χύτρα ταχύτητας

Αφού ανακατέψουμε το κρέας και τα λαχανικά, τα μεταφέρουμε από την κανονική κατσαρόλα στη χύτρα ταχύτητας και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας.

Βήμα 5: Διαδικασία μαγειρέματος

Ανάβουμε τη χύτρα ταχύτητας και την αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά. Αφού αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 45-60 λεπτά. Αυτή τη φορά θα αφήσει το κρέας να μαλακώσει καλά.

Βήμα 6: Προσθέτουμε τις πατάτες

Στο τέλος του χρόνου ψησίματος ανοίγετε το καπάκι της κατσαρόλας και προσθέτετε τις πατάτες που αφήσατε σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να σκεπαστούν οι πατάτες και ξανακλείνουμε το καπάκι. Μαγειρέψτε για περίπου 20-30 λεπτά, περιμένετε να μαλακώσουν οι πατάτες.

Βήμα 7: Εξυπηρέτηση

Το βραστό αρνί μπορεί να σερβιριστεί με λαχανικά και πατάτες. Σερβίρετε ζεστό και μπορείτε να το σερβίρετε με φρέσκο ​​ψωμί. Καλή όρεξη!

Έτσι ολοκληρώνεται η συνταγή για βραστό αρνί τύπου Προύσας. Μπορείτε να απολαύσετε την κουζίνα της Προύσας στο σπίτι δοκιμάζοντας αυτό το νόστιμο πιάτο. Δοκιμάστε οπωσδήποτε αυτή τη συνταγή για ένα λαχταριστό πιάτο αρνιού με πολλά λαχανικά!

Το αρνί, ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα της παραδοσιακής τουρκικής κουζίνας, προσφέρει εξαιρετική γεύση όταν παρασκευάζεται με τα σωστά μπαχαρικά και υλικά. Για να αυξήσετε τη γεύση του κρέατος του αρνιού, πρέπει να χρησιμοποιηθούν ορισμένα ειδικά συστατικά και μπαχαρικά. Αυτό το άρθρο θα παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά και συστατικά που χρησιμοποιούνται στα πιάτα με αρνί.

Μπαχαρικά

Το μαύρο πιπέρι είναι ένα από τα μπαχαρικά που προσθέτουν μια υπέροχη γεύση στα πιάτα με αρνί. Το μαύρο πιπέρι δίνει στο αρνί μια ελαφριά πικρή και πικάντικη γεύση. Αναδεικνύει επίσης τη φυσική γεύση του αρνιού. Οι νιφάδες κόκκινης πιπεριάς είναι επίσης ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται συχνά στα πιάτα με αρνί. Οι νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, που δίνουν καυτερή γεύση, αυξάνουν τη γεύση του αρνιού και προσθέτουν επίσης ωραίο χρώμα στο πιάτο.

Το κύμινο είναι ένα άλλο μπαχαρικό που προσθέτει ωραία γεύση στο αρνί. Όταν χρησιμοποιείται σε πιάτα με αρνί, το κύμινο κάνει το πιάτο να έχει πιο πλούσια γεύση. Οι κόκκοι αρκεύθου είναι από τα μπαχαρικά που αυξάνουν τη γεύση του αρνιού κρέατος. Τα μούρα αρκεύθου δίνουν στο αρνί ένα ευχάριστο άρωμα πεύκου και ελαφρώς πικάντικη γεύση. Επιπλέον, τα μπαχαρικά όπως το θυμάρι, το μπαχάρι και η κανέλα αυξάνουν επίσης τη γεύση όταν χρησιμοποιούνται σε πιάτα με αρνί.

Υλικά

Τα υλικά είναι εξίσου σημαντικά με τα μπαχαρικά που αρωματίζουν τα πιάτα με αρνί. Το κρέας αρνιού πρέπει να καθαρίζεται σωστά και, όπου χρειάζεται, να μην έχει ρινίσματα και μεμβράνες. Το αρνίσιο κρέας όχι μόνο προσθέτει γεύση στα γεύματα αλλά είναι επίσης πηγή πρωτεΐνης που είναι ευεργετική για την υγεία μας.

Ένα άλλο σημαντικό συστατικό είναι το κρεμμύδι. Το κρεμμύδι προσθέτει γεύση και άρωμα στα πιάτα με αρνί. Προσθέτοντας μια χαρακτηριστική γεύση και πλούτο στα πιάτα, το κρεμμύδι βοηθά επίσης στην εξισορρόπηση της φυσικής γεύσης του αρνιού. Το σκόρδο είναι επίσης ένα συχνά χρησιμοποιούμενο συστατικό στα πιάτα με αρνί. Το σκόρδο προσθέτει μια πικάντικη γεύση και μοναδικό άρωμα στο πιάτο, ενώ έχει επίσης αντιοξειδωτική και αντιβιοτική δράση.

Άλλα συστατικά που χρησιμοποιούνται στα πιάτα με αρνί περιλαμβάνουν ντομάτες, πιπεριές, πατάτες, καρότα και φρέσκα μυρωδικά. Οι ντομάτες προσθέτουν μια γλυκιά γεύση και χρώμα στο πιάτο και συμπληρώνουν τη φυσική γεύση του αρνιού. Οι πιπεριές προσθέτουν πικάντικο στο πιάτο και δίνουν μια πολύχρωμη εμφάνιση. Οι πατάτες και τα καρότα χρησιμοποιούνται για να εξισορροπήσουν τη γεύση και να προσθέσουν σώμα στο πιάτο. Τα φρέσκα μυρωδικά προσθέτουν επίσης φρεσκάδα και γεύση στο αρνίσιο κρέας.

συμπέρασμα

Τα μπαχαρικά και τα συστατικά είναι πολύ σημαντικά για την ενίσχυση της γεύσης του αρνιού κρέατος. Μια νόστιμη και αρωματική γεύση μπορείτε να αποκτήσετε προσθέτοντας μπαχαρικά όπως μαύρο πιπέρι, νιφάδες κόκκινου πιπεριού, σπόρους κύμινου και αρκεύθου στα πιάτα με αρνί. Συστατικά όπως το κρεμμύδι, το σκόρδο, η ντομάτα, η πιπεριά, η πατάτα, το καρότο και τα φρέσκα μυρωδικά προσθέτουν γεύση, άρωμα και χρώμα στα πιάτα με αρνί.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μπαχαρικά και συστατικά στις σωστές αναλογίες κατά την προετοιμασία των πιάτων με αρνί. Κάθε μπαχαρικό και συστατικό έχει τη δική του ιδιαίτερη γεύση και άρωμα, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να διατηρήσετε την ισορροπία και να προσθέσετε την κατάλληλη ποσότητα στα πιάτα. Επιπλέον, μπορείτε να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα με την ανάπαυση του αρνιού και τη χρήση των σωστών μεθόδων μαγειρέματος.

Θυμηθείτε, η γεύση του αρνιού θα αναδυθεί με τα σωστά υλικά και μπαχαρικά. Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις προτάσεις, μπορείτε να ετοιμάσετε εξαιρετικά πιάτα με αρνί!

Το αρνί είναι μια από τις απαραίτητες γεύσεις της τουρκικής κουζίνας. Ειδικά το βραστό αρνί τύπου Προύσας δημιουργεί ένα νόστιμο γεύμα. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τις συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν βράζετε αρνί σε στιλ Προύσας.

Υλικά

Για να φτιάξετε βραστό αρνί τύπου Προύσας, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:

 • 1 κιλό αρνίσιο κρέας (χωρίς κόκαλα)
 • 3 ποτήρια νερό
 • 2 κρεμμύδια
 • 3 καρότα
 • 2 πατάτες
 • 4 σκελίδες σκόρδο
 • 2 κουταλιές βούτυρο
 • Αλάτι, μαύρο πιπέρι (προαιρετικά)

Κατασκεύασμα

Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να φτιάξετε βραστό αρνί τύπου Προύσας:

 1. Αρχικά πλένουμε το αρνί και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
 2. Προσθέστε 3 φλιτζάνια νερό σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει.
 3. Προσθέστε το αρνί σε βραστό νερό και βράστε για 10 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο θα εξαλειφθούν οι άσχημες οσμές στο κρέας.
 4. Αφού βράσει καλά το αρνί, στραγγίζουμε το νερό και κρατάμε το κρέας στην κατσαρόλα.
 5. Από την άλλη ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα καρότα και τις πατάτες και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
 6. Προσθέτουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
 7. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αυτή η διάρκεια θα είναι περίπου 1,5 ώρα.
 8. Μπορείτε να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι αν θέλετε.
 9. Μετά το μαγείρεμα, μπορείτε να σερβίρετε στιφάδο με αρνί και λαχανικά.

Σύσταση υπηρεσίας

Το βραστό αρνί τύπου Προύσας σερβίρεται συνήθως με ρύζι ή πιλάφι με χυλοπίτες. Επιπλέον, το γιαούρτι και τα τουρσιά μπορούν να είναι μια καλή εναλλακτική. Το να στάζει βούτυρο στο φαγητό κατά το σερβίρισμα θα αυξήσει τη γεύση του.

συμπέρασμα

Το βραστό αρνί τύπου Προύσας είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα πιάτα της τουρκικής κουζίνας. Λαμβάνοντας υπόψη τις συμβουλές που μοιραστήκαμε σε αυτή τη συνταγή, μπορείτε να φτιάξετε ένα νόστιμο βραστό αρνί τύπου Προύσας στο σπίτι. Καλή όρεξη!

Το αρνί είναι ένα είδος κρέατος με υψηλή γεύση και θρεπτική αξία. Ωστόσο, εάν δεν τεμαχιστεί σωστά, η γεύση και ο χρόνος μαγειρέματος ενδέχεται να μην ρυθμιστούν σωστά. Επομένως, είναι σημαντικό να ψιλοκόψετε σωστά το αρνί. Ακολουθούν αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο κοπής του αρνιού:

Χρησιμοποιήστε τον κατάλληλο εξοπλισμό

Πολύ σημαντικός είναι και ο εξοπλισμός που θα χρησιμοποιήσετε για να ψιλοκόψετε αρνίσιο κρέας. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε υλικά όπως ξύλο κοπής, κοφτερό μαχαίρι και σύρμα κοπής. Διασφαλίζοντας ότι το ξύλο κοπής δεν γλιστράει και ότι το μαχαίρι είναι κοφτερό, θα σας βοηθήσει να κόψετε το κρέας πιο εύκολα και τακτοποιημένα.

Πλύνετε κάτω από τη βρύση

Πριν ψιλοκόψετε το κρέας αρνιού, είναι σημαντικό να το πλύνετε καλά κάτω από τη βρύση με καθαρό νερό. Αυτή η διαδικασία θα καθαρίσει το κρέας και θα αφαιρέσει τυχόν βακτήρια πάνω του. Ωστόσο, προσέξτε να μην πλένετε υπερβολικά το κρέας γιατί αυτό μπορεί να προκαλέσει το κρέας να γίνει νερουλό.

Χωρίστε σε κατάλληλα μέρη

Πριν ψιλοκόψετε το αρνίσιο κρέας, πρέπει να το κόψετε σε κατάλληλα κομμάτια. Θυμηθείτε ότι το αρνίσιο κρέας αποτελείται από διάφορα μέρη όπως μπούτια, μπούτια, πλάτη και ζώνη. Μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία κοπής πιο εύκολη χωρίζοντας κάθε κομμάτι ένα προς ένα. Επίσης, μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε τα οστά.

Κόψτε σωστά

Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε τις σωστές τεχνικές όταν ψιλοκόβετε αρνίσιο κρέας. Κόβουμε το κρέας σε καθαρά και ίσα κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι. Κόψιμο παράλληλα με την κατεύθυνση του κρέατος και μη θάψιμο του μαχαιριού εντελώς μέσα στο κρέας θα εξασφαλίσει ότι το κρέας θα τεμαχιστεί πιο ομαλά.

Κομμάτι κρέας Τρόπος κοπής Μπούτι Κόψιμο χωρίς φτερά Μπούτι Κόβουμε σε μπριζόλες Πίσω Κόβουμε σε κύβους Ζώνη Κόβουμε σε φέτες

 • Όταν ψιλοκόβετε τα πόδια, προσέξτε να τα κόψετε χωρίς τρίχες. Τα φτερά μπορούν να χαλάσουν την εμφάνιση του πιάτου.
 • Κόβουμε τα μπριζόλα σε μπριζόλες. Το κρέας ψιλοκομμένο με αυτόν τον τρόπο ψήνεται πιο γρήγορα.
 • Κόβουμε το πίσω μέρος σε κύβους. Το κρέας κομμένο σε κύβους παρέχει καλύτερη οπτική παρουσίαση στο γεύμα.
 • Κόβουμε τις ζώνες σε φέτες. Το κρέας ζώνης σε φέτες μαγειρεύεται πιο εύκολα και πιο νόστιμα.

Χρησιμοποιώντας τις παραπάνω μεθόδους τεμαχισμού, μπορείτε να ψιλοκόψετε σωστά το αρνί και να φτιάξετε πιο νόστιμα πιάτα. Ωστόσο, εάν δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε αμέσως το ψιλοκομμένο κρέας, είναι σημαντικό να το αποθηκεύσετε σωστά. Φυλάξτε το κρέας σας στο ψυγείο σε χαμηλή θερμοκρασία και φροντίστε να το πλύνετε ξανά πριν το καταναλώσετε.

Για να ετοιμάσετε ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο αρνιού, είναι σημαντικό να ψιλοκόψετε σωστά το κρέας. Ακολουθώντας τα βήματα που αναφέρονται παραπάνω, μπορείτε να ψιλοκόψετε σωστά το αρνί και να φτιάξετε ένα τέλειο γεύμα.

Το αρνίσιο κρέας προτιμάται από πολλούς ως είδος κρέατος με υψηλή γεύση και θρεπτική αξία. Ωστόσο, πρέπει να ακολουθηθούν σημαντικά βήματα για να ψηθεί πλήρως το αρνί. Αυτό το άρθρο εξηγεί λεπτομερώς πόσες ώρες πρέπει να βράσει το αρνί για να ψηθεί πλήρως.

Πώς να επιλέξετε αρνίσιο κρέας;

Πρώτα απ ‘όλα, υπάρχουν ορισμένα σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε αρνίσιο κρέας. Για να επιλέξετε ένα καλό κρέας αρνιού, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στους ακόλουθους παράγοντες:

 • Πρέπει να είναι φρέσκο: Το αρνί είναι πιο νόστιμο όταν είναι φρέσκο. Πριν αγοράσετε κρέας, θα πρέπει να προσέξετε εάν το κρέας είναι κόκκινο και ζωηρό χρώμα.
 • Πρέπει να είναι άοσμο: Δεν πρέπει να αισθάνεστε άσχημη μυρωδιά όταν μυρίζετε το κρέας. Εάν το κρέας αναδίδει μια δυσάρεστη οσμή, θα πρέπει να αποφύγετε να επιλέξετε αυτό το κρέας.
 • Πρέπει να υπάρχει μαρμάρισμα: Η παρουσία λευκού λίπους στο κρέας αρνιού κάνει το κρέας πιο νόστιμο και ζουμερό. Επομένως, θα πρέπει να ελέγξετε τις φλέβες στο κρέας.

Πώς πρέπει να βράζεται το αρνί;

Το βράσιμο αρνιού είναι ένα σημαντικό βήμα για την πρόληψη της απώλειας της σφριγηλότητας και της γεύσης στο κρέας. Εδώ είναι τα βήματα για να βράσετε αρνί:

Βήμα Περιγραφή 1 Καθαρίστε το κρέας: Θα πρέπει να καθαρίσετε καλά το κρέας πριν το βράσετε. Μπορείτε να αφαιρέσετε το περιττό λίπος και αίμα από το κρέας πλένοντάς το με κρύο νερό. 2 Τοποθετούμε σε κατσαρόλα: Τοποθετούμε το καθαρισμένο κρέας σε κατσαρόλα κατάλληλη για βράσιμο. Θα πρέπει να προσθέσετε αρκετό νερό για να καλύψει πλήρως το κρέας. 3 Αλατίστε ελαφρά: Η προσθήκη αλατιού ενώ βράζετε το κρέας θα αυξήσει τη γεύση του κρέατος. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξετε να μην προσθέσετε πολύ αλάτι. 4 Τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας: Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση. 5 Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά: Συνεχίζουμε να βράζουμε το κρέας σε χαμηλή φωτιά, με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας. Ο χρόνος βρασμού ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του κρέατος. 6 Έλεγχος: Μπορείτε περιστασιακά να ελέγχετε αν το κρέας είναι ψημένο ή όχι. Μπορείτε να εκτελέσετε το τεστ πιρουνιού για να καταλάβετε εάν το κρέας έχει ψηθεί πλήρως. 7 Περιμένετε να κρυώσει: Αφού ψηθεί το κρέας, βγάζετε την κατσαρόλα από την εστία και αφήνετε το κρέας να ξεκουραστεί για λίγο. Αυτό εξασφαλίζει ότι οι χυμοί του κρέατος απορροφώνται πλήρως.

Ο χρόνος μαγειρέματος για το πλήρες ψήσιμο του αρνιού θα ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος, τον τύπο και τον επιθυμητό βαθμό ψησίματος του κρέατος. Γενικά, ένα δείγμα αρνιού πρέπει να βράσει για περίπου 1,5 έως 2 ώρες για να ψηθεί πλήρως. Ωστόσο, τα λεπτότερα ή παχύτερα κομμάτια κρέατος θα μαγειρεύονται πιο σύντομα ή περισσότερο.

Ως αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τα σωστά βήματα και ώρες για να ψήσετε πλήρως το αρνί. Μπορείτε να ετοιμάσετε ένα ποιοτικό και νόστιμο πιάτο αρνιού ακολουθώντας τα βήματα που δίνονται.

Το βραστό αρνί τύπου Προύσας είναι ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα της τουρκικής κουζίνας. Για αυτό το παραδοσιακό πιάτο χρησιμοποιούνται ορισμένα υλικά και εφαρμόζεται ειδικός τρόπος μαγειρέματος. Εδώ είναι τα συστατικά που χρειάζονται για να φτιάξετε το βραστό αρνί τύπου Bursa:

 • 1 αρνί (μισό ή ολόκληρο, προαιρετικά)
 • 4 φλιτζάνια ζωμό
 • 4 κρεμμύδια
 • 6 σκελίδες σκόρδο
 • 4 πατάτες
 • 4 καρότα
 • 2 ντομάτες
 • 2 κουταλιές βούτυρο
 • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 • Χυμό από μισό λεμόνι
 • Αλας
 • Μαύρο πιπέρι
 • κόκκινες νιφάδες πιπεριού
 • Ρίγανη
 • Μαϊντανός (για γαρνίρισμα)

1. Αρχικά καθαρίζουμε το αρνί και το κόβουμε σε κομμάτια. Πλένουμε και στραγγίζουμε το αρνί.

2. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ζωμό και προσθέτουμε τα κομμάτια του αρνιού. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα.

3. Όσο ψήνεται το αρνί, ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια και τα χοντροκόβουμε. Ψιλοκόβουμε και το σκόρδο.

4. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα.

5. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για άλλο ένα λεπτό.

6. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα χοντροκόβουμε και τα προσθέτουμε στα κρεμμύδια.

7. Τρίβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στα λαχανικά.

8. Ανακατεύουμε τα λαχανικά και τα βράζουμε για περίπου 5 λεπτά.

9. Βγάζετε το αρνί από την κατσαρόλα που το ψήνατε και το προσθέτετε στα λαχανικά.

10. Προσθέστε μαύρο πιπέρι, πιπέρι τσίλι, αλάτι και θυμάρι. Προσθέστε και χυμό λεμονιού.

11. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα ακόμα. Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε κατά διαστήματα.

12. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ψηθούν το αρνί και τα λαχανικά. Το κρέας πρέπει να διαχωριστεί από τα κόκαλα και τα λαχανικά να μαλακώσουν.

13. Αφού βγάλουμε το φαγητό από την εστία, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο.

Το βραστό αρνί τύπου Προύσας σερβίρεται ζεστό. Μπορείτε να διακοσμήσετε το πιάτο με μαϊντανό κατά το σερβίρισμα. Μπορείτε να το σερβίρετε με γεύσεις όπως ρύζι ή τζατζίκι. Καλή όρεξη!

Συμβουλές συνταγής

– Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μοσχάρι αντί για αρνί, αλλά η γεύση θα είναι ελαφρώς διαφορετική. Μπορούμε να πούμε ότι το πιάτο θα είναι πιο νόστιμο αν προτιμηθεί το αρνί.

– Μην ξεχνάτε να ανακατεύετε περιστασιακά καθ’ όλη τη διάρκεια του ψησίματος των λαχανικών. Έτσι θα ψηθούν πιο ομοιογενώς.

– Για να βεβαιωθείτε ότι το κρέας και τα λαχανικά του αρνιού έχουν ψηθεί πλήρως, μπορείτε να ελέγξετε τα κόκαλα για να διαχωριστούν εύκολα και τα λαχανικά να μαλακώσουν.

– Αφήστε το φαγητό να ξεκουραστεί για λίγο πριν το σερβίρετε. Έτσι η γεύση θα είναι καλύτερη και όλα τα υλικά θα ενωθούν καλύτερα μεταξύ τους.

Πρόσθετες πληροφορίες για τη συνταγή

Το βραστό αρνί τύπου Προύσας είναι ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της τουρκικής κουζίνας. Το βραστό αρνί, συνταγή ειδική για την Προύσα, τραβάει την προσοχή με τον ιδιαίτερο τρόπο μαγειρέματος και την υπέροχη γεύση του. Αρνί βραστό, ένα πιάτο με πολλά λαχανικά, συνδυάζει τη γεύση του κρέατος με τα λαχανικά και δημιουργεί μια υπέροχη γεύση. Το πιάτο σερβίρεται συχνά σε ειδικές περιστάσεις ή δεξιώσεις και αποτελεί ιδανική επιλογή για να εντυπωσιάσει τους επισκέπτες. Το βραστό αρνί σε στιλ Προύσας, παρασκευασμένο με τη γεύση του αρνιού και τη φρεσκάδα των λαχανικών, είναι μια από τις απαραίτητες γεύσεις της τουρκικής κουζίνας.

Το Kaşlama είναι μια από τις παραδοσιακές μας γεύσεις που χρονολογείται από την Οθωμανική περίοδο. Σε αυτή τη συνταγή, θα εξηγήσουμε βήμα προς βήμα τη νόστιμη συνταγή με βραστό αρνί που παρασκευάζεται με υλικά από την περιοχή της Προύσας.

Υλικά:

 • 1,5 κιλό αρνίσιο κρέας (από ώμους ή μπούτι)
 • 2 κρεμμύδια
 • 3 καρότα
 • 3 πατάτες
 • 2 σκελίδες σκόρδο
 • 2 κουταλιές βούτυρο
 • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
 • χυμό από μισό λεμόνι
 • Αλας
 • Μαύρο πιπέρι
 • Κύμινο
 • Φρέσκια μέντα
 • αρκετό νερό

Κατασκεύασμα:

 1. Πλένουμε το αρνί, το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να το σκεπάσει και το αφήνουμε να βράσει.
 2. Όταν φτάσει στο σημείο βρασμού, σουρώνουμε το νερό αφαιρώντας τον αφρό. Στη συνέχεια, προσθέστε καθαρό νερό και αφήστε το να βράσει ξανά.
 3. Εν τω μεταξύ, ξεφλουδίστε το κρεμμύδι, καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα καρότα και τις πατάτες. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
 4. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και το λάδι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
 5. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα και τηγανίζουμε για λίγο. Στη συνέχεια, προσθέστε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα.
 6. Όσο βράζουν όλα τα υλικά στην κατσαρόλα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αλάτι, μαύρο πιπέρι και το κύμινο. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά.
 7. Προσθέστε στην κατσαρόλα ελαφρώς θρυμματισμένα φύλλα φρέσκου μέντας και ανακατέψτε.
 8. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να απορροφήσει το νερό του. Εάν το νερό μειωθεί, μπορείτε να προσθέσετε ζεστό νερό.
 9. Αφού ψηθεί το στιφάδο, το αποσύρουμε από την εστία και το σερβίρουμε ζεστό. Μπορείτε να το σερβίρετε με ρύζι, τζατζίκι και πίκλες.

Συμβουλή: Χρόνος μαγειρέματος: Συνολικός χρόνος: Η χρήση φρέσκων μπαχαρικών όταν βράσει αρνί σε στιλ Bursa αυξάνει τη γεύση. 2 ώρες 2,5 ώρες

Μπορείτε να ζήσετε μια αξέχαστη γευστική εμπειρία με τη συνταγή για βραστό αρνί τύπου Bursa. Αυτή η συνταγή είναι ένα πιάτο που σε κάνει να νιώσεις την τέλεια γεύση του αρνιού και ξεχωρίζει με την αρμονία των υλικών. Σας προτείνουμε οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αυτό το εντυπωσιακό πιάτο που μπορείτε να ετοιμάσετε εύκολα για τους καλεσμένους ή τους αγαπημένους σας.

Η Προύσα είναι μια πόλη που βρίσκεται στην περιοχή του Μαρμαρά της Τουρκίας, διάσημη για τον ιστορικό και πολιτιστικό της πλούτο. Αυτή η πόλη τραβάει την προσοχή όχι μόνο με τις ιστορικές της ομορφιές αλλά και με το νόστιμο φαγητό της. Η κουζίνα της Προύσας έχει πλούσια ιστορία και ποικιλομορφία λόγω της πρωτεύουσας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ένα από τα κοσμήματα κορώνας της κουζίνας της Προύσας είναι το βραστό αρνί.

Τι είναι το βραστό αρνί;

Το βραστό αρνί είναι ένα πιάτο που έχει ιδιαίτερη θέση στην κουζίνα της Προύσας και παρασκευάζεται με το μαγείρεμα του αρνιού σε νερό. Αυτό το πιάτο φτιάχνεται βράζοντας μέρη όπως αρνίσιο μπούτι ή αρνίσιο μπούτι σε χύτρα ταχύτητας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αφού βράσει το αρνί, σερβίρεται με το νερό του και συνήθως καταναλώνεται με ρύζι.

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της κουζίνας της Προύσας είναι η φυσικότητα και η φρεσκάδα των συστατικών που χρησιμοποιούνται. Το βρασμένο αρνί παρασκευάζεται σύμφωνα με αυτήν την αρχή, χρησιμοποιώντας φρέσκο ​​και υψηλής ποιότητας κρέας αρνιού. Το αρνίσιο κρέας είναι πολύ σημαντικό τόσο ως προς τη γεύση του όσο και ως προς τη θρεπτική του αξία.

Ένα άλλο σημαντικό συστατικό του πιάτου είναι το νερό. Δεδομένου ότι το κρέας αρνιού βράζεται για αρκετή ώρα, η γεύση και η θρεπτική αξία του κρέατος συμπυκνώνονται στον ζωμό του. Επομένως, ο ζωμός για το βράσιμο αρνιού πρέπει να προετοιμαστεί προσεκτικά και να προσθέσει μια μοναδική γεύση στο πιάτο.

Φτιάχνοντας βραστό αρνί

Αν θέλετε να δοκιμάσετε αυτή τη μοναδική γεύση της Προύσας στο σπίτι, μπορείτε να βρείτε τη συνταγή για βραστό αρνί παρακάτω:

Υλικά Χρόνος προετοιμασίας Χρόνος μαγειρέματος 1 κιλό αρνίσιο κρέας (μπούτι ή μπράτσο) 15 λεπτά 2 ώρες 2 ποτήρια νερό Αλάτι Ρύζι (για το σερβίρισμα)

1. Αρχικά πλένουμε καλά το αρνί και το βάζουμε στην κατσαρόλα.

2. Προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να το σκεπάσει και το αφήνουμε να βράσει.

3. Αφού πάρει βράση, ρίχνουμε το νερό και επιστρέφουμε το αρνί στην κατσαρόλα.

4. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και αλατίζουμε.

5. Κλείστε το καπάκι της χύτρας ταχύτητας και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 ώρες.

6. Σερβίρετε το ψημένο αρνί με το ζουμί του.

7. Μπορείτε να ολοκληρώσετε τη γεύση του σερβίροντάς το με ρύζι.

Με αυτή τη συνταγή, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε αυτό το νόστιμο πιάτο στο σπίτι και να φέρετε στο τραπέζι σας τις μοναδικές γεύσεις της Προύσας. Η οικογένειά σας και οι καλεσμένοι σας θα έχουν μια υπέροχη γευστική εμπειρία με το βραστό αρνί.

Η κουζίνα της Προύσας έχει υπέροχες γεύσεις όπως το βραστό αρνί. Αυτά τα πιάτα εκτιμώνται τόσο από τους ντόπιους όσο και από τους τουρίστες. Αν πάτε στην Προύσα, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε αρνί βραστό. Θα ζήσετε μια υπέροχη γεύση στην ιστορική ατμόσφαιρα της Προύσας και θα ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία.

Η σωστή τοποθέτηση του αρνιού στην κατσαρόλα κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος είναι το απαραίτητο στοιχείο ενός νόστιμου και όμορφου γεύματος. Είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε μερικά βήματα για να βράσετε το αρνί και το πρώτο βήμα είναι να το τοποθετήσετε στην κατσαρόλα. Αυτό το άρθρο θα εξηγήσει βήμα προς βήμα πώς να τοποθετήσετε το αρνί στην κατσαρόλα.

1. Πώς να επιλέξετε αρνί;

Είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό αρνί πριν ξεκινήσετε να τοποθετείτε το αρνί στην κατσαρόλα. Γενικά, η ποιότητα ενός ζώου έχει αντίκτυπο στη γεύση του κρέατος του. Είναι σημαντικό να προσέχετε τα ακόλουθα σημεία κατά την επιλογή αρνιού:

 • Ηλικία: Ιδανικά, αρνιά μεταξύ 12-24 μηνών. Τα αρνιά σε αυτό το ηλικιακό εύρος έχουν πιο νόστιμο και τρυφερό κρέας.
 • Μυϊκή δομή: Η μυϊκή δομή του αρνιού επηρεάζει την υφή του κρέατος. Η παχυσαρκία ή το λιποβαρές θα πρέπει να παρατηρούνται.
 • Μυρωδιά: Είναι σημαντικό το αρνί να είναι φρέσκο ​​και να μην βγάζει άσχημη μυρωδιά. Το φρέσκο ​​αρνί κάνει το κρέας πιο νόστιμο.

2. Πώς να ετοιμάσετε αρνί;

Είναι σημαντικό να προετοιμάσετε σωστά το αρνί πριν το βάλετε στην κατσαρόλα. Ακολουθούν τα βήματα προετοιμασίας του αρνιού:

 1. Κόψτε και πετάξτε το περιττό λίπος από το πίσω μέρος του αρνιού. Αυτό το λάδι εμποδίζει το φαγητό να γίνει πολύ λιπαρό.
 2. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά το αρνί. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν βρωμιές ή υπολείμματα.
 3. Εάν μπορείτε να αφαιρέσετε τα κόκαλα, αφαιρέστε τα κόκαλα από το αρνί. Το αρνί χωρίς κόκαλα ψήνεται πιο εύκολα και αυξάνει τη γεύση του πιάτου.
 4. Κόβουμε τα κομμάτια του αρνιού σε κατάλληλα μεγέθη. Κατά τη διαδικασία μαγειρέματος, είναι σημαντικό τα κομμάτια να είναι ίσου μεγέθους.

3. Πώς να υπολογίσετε την τοποθέτηση σε γλάστρα;

Για να τοποθετήσετε σωστά το αρνί στην κατσαρόλα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Επιλέξτε το κατάλληλο μέγεθος γλάστρας. Είναι σημαντικό τα κομμάτια του αρνιού να εφαρμόζουν εντελώς και να αφήνουν αρκετό χώρο για το υγρό μαγειρέματος.
 2. Προσθέστε αρκετό νερό στον πάτο της κατσαρόλας και αφήστε να πάρει μια βράση.
 3. Τοποθετήστε τα κομμάτια του αρνιού σε βραστό νερό. Τακτοποιήστε τα κομμάτια ανάλογα με τη στάθμη του νερού στην κατσαρόλα. Το κάτω μέρος των εξαρτημάτων πρέπει να είναι σε πλήρη επαφή με το νερό.
 4. Τακτοποιούμε σωστά το αρνί και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Τα κομμάτια δεν πρέπει να επικαλύπτονται πάρα πολύ και πρέπει να είναι σε ένα μόνο στρώμα εάν είναι δυνατόν.

Προτάσεις τοποθέτησης γλάστρας

Όταν τοποθετείτε αρνίσιο κρέας στην κατσαρόλα, είναι σημαντικό να προσέχετε τις ακόλουθες συστάσεις:

 • Μην τοποθετείτε το αρνί στον πάτο της κατσαρόλας πριν βράσετε το νερό. Η άμεση επαφή με το ζεστό νερό μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση του κρέατος και απώλεια γεύσης.
 • Η στάθμη του νερού στην κατσαρόλα πρέπει να είναι αρκετά υψηλή ώστε να καλύπτει το αρνίσιο κρέας. Εάν η στάθμη του νερού μειωθεί, μπορεί να εξατμιστεί τελείως το νερό του μαγειρέματος και να καεί το κρέας.
 • Όταν τοποθετείτε τα κομμάτια του αρνιού στην κατσαρόλα, προσέξτε να τα τοποθετήσετε ομοιόμορφα. Αυτό εξασφαλίζει ότι το κρέας μαγειρεύεται ομοιόμορφα.
 • Εάν είναι δυνατόν, τοποθετήστε το αρνί στην κατσαρόλα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Εάν διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, η φρεσκάδα και η γεύση του κρέατος μπορεί να μειωθεί.

Βήμα Σύσταση 1 Το αρνίσιο κρέας δεν πρέπει να τοποθετείται σε ζεστό νερό. 2 Η στάθμη του νερού στην κατσαρόλα πρέπει να είναι αρκετά υψηλή ώστε να καλύπτει το κρέας. 3 κομμάτια αρνιού πρέπει να τοποθετηθούν τακτοποιημένα. 4 Το αρνί πρέπει να τοποθετηθεί στην κατσαρόλα γρήγορα.

Αυτό το άρθρο εξηγεί λεπτομερώς πώς να τοποθετήσετε το αρνί στην κατσαρόλα. Όταν ακολουθηθούν τα σωστά βήματα επιλογής αρνιού, προετοιμασίας και γλάστρας, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα εξαιρετικό πιάτο αρνιού. Μην ξεχάσετε να προσέξετε τα βήματα και τις προτάσεις για να κάνετε το φαγητό σας νόστιμο!

Πώς να φτιάξετε αρνί σε στυλ Bursa Το αρνί είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και ιδιαίτερα πιάτα της τουρκικής κουζίνας. Σε αυτό το άρθρο, θα εξηγήσουμε λεπτομερώς πώς να βράσετε αρνί, ειδικά σε στυλ Bursa. Μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να φτιάξετε βραστό αρνί τύπου Προύσας Βήμα 1: Προετοιμασία των συστατικών Τα συστατικά που απαιτούνται για το βραστό αρνί τύπου Προύσας είναι τα εξής: – 1,5 κιλό αρνίσιο κρέας (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ωμοπλάτη ή μπούτι) – 4-5 κρεμμύδια – 5-6 καρότα – 2 κομμάτια πατάτες – 2-3 κλωνάρια φρέσκο ​​δεντρολίβανο – 2-3 κλωνάρια φρέσκο ​​θυμάρι – Αλάτι, μαύρο πιπέρι – 1 ποτήρι λάδι Βήμα 2: Προετοιμασία του κρέατοςΠλένουμε καλά το αρνί και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια . Το βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να το σκεπάσει. Αφού αρχίσει να βράζει αφαιρούμε με ένα κουτάλι τον αφρό που σχηματίζεται πάνω του και τον καθαρίζουμε Βήμα 3: Προετοιμασία λαχανικών Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε ολόκληρα. Κόβουμε τα καρότα σε μεγάλα κομμάτια. Επίσης, κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Πλένουμε καλά το φρέσκο ​​δεντρολίβανο και το θυμάρι Βήμα 4: Διαδικασία μαγειρέματος Προσθέστε λάδι στην κατσαρόλα και ζεστάνετε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέστε το αρνί και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αλλάξει χρώμα το κρέας. Στη συνέχεια, προσθέστε τα καρότα, τις πατάτες και τα φρέσκα μυρωδικά. Προσθέστε αλάτι και μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε Βήμα 5: Διαδικασία βρασμού Αφού ανακατέψετε καλά όλα τα υλικά, προσθέστε αρκετό νερό για να τα σκεπάσει. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2-3 ​​ώρες. Αν θέλετε να μαγειρέψετε περισσότερο μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας, μπορείτε να παρατείνετε το χρόνο Βήμα 6: Παρουσίαση Όταν σερβίρεται βραστό αρνί τύπου Προύσας, συνήθως σερβίρεται με ρύζι. Μπορείτε να σερβίρετε σωστά βγάζοντας πρώτα το κρέας από την κατσαρόλα και μετά τα λαχανικά. Μπορείτε να κάνετε το γεύμα ακόμα πιο νόστιμο σερβίροντάς το με ρύζι.Αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για ένα γεύμα για περίπου 6 άτομα. Αν θέλετε να εξυπηρετήσετε περισσότερο κόσμο, ίσως χρειαστεί να αυξήσετε τα υλικά και τον χρόνο μαγειρέματος.Κλείνοντας, το βραστό αρνί τύπου Προύσας είναι ένα από τα πιο νόστιμα και ιδιαίτερα πιάτα της τουρκικής κουζίνας. Μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα στο σπίτι ακολουθώντας τα βήματα αυτής της συνταγής. Καλή όρεξη! Βήματα 1. Προετοιμασία των συστατικών 2. Προετοιμασία του κρέατος 3. Προετοιμασία των λαχανικών 4. Διαδικασία μαγειρέματος 5. Διαδικασία βρασμού 6. Παρουσίαση Το βραστό αρνί τύπου Προύσας είναι ένα από τα πιο νόστιμα και ιδιαίτερα πιάτα της τουρκικής κουζίνας. Μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα στο σπίτι ακολουθώντας τα βήματα αυτής της συνταγής. Καλή όρεξη! Βήματα 1. Προετοιμασία των συστατικών 2. Προετοιμασία του κρέατος 3. Προετοιμασία των λαχανικών 4. Διαδικασία μαγειρέματος 5. Διαδικασία βρασμού 6. Παρουσίαση Το βραστό αρνί τύπου Προύσας είναι ένα από τα πιο νόστιμα και ιδιαίτερα πιάτα της τουρκικής κουζίνας. Μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα στο σπίτι ακολουθώντας τα βήματα αυτής της συνταγής. Καλή όρεξη! Βήματα 1. Προετοιμασία των συστατικών 2. Προετοιμασία του κρέατος 3. Προετοιμασία των λαχανικών 4. Διαδικασία μαγειρέματος 5. Διαδικασία βρασμού 6. Παρουσίαση

Για να φτιάξετε βραστό αρνί τύπου Προύσας, πρέπει πρώτα να ετοιμάσετε τα απαραίτητα υλικά. Εδώ είναι τα συστατικά:

 • 1,5 κιλό αρνίσιο κρέας (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ωμοπλάτη ή το μπούτι)
 • 4-5 κρεμμύδια
 • 5-6 καρότα
 • 2 πατάτες
 • 2-3 κλωναράκια φρέσκο ​​δεντρολίβανο
 • 2-3 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι
 • Αλάτι, μαύρο πιπέρι
 • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι

Στη συνέχεια, μπορείτε να ετοιμάσετε το βραστό αρνί ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Προετοιμασία των συστατικών

 • Πλένουμε καλά το αρνί και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Το βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να το σκεπάσει. Αφού αρχίσει να βράζει αφαιρούμε με ένα κουτάλι τον αφρό που σχηματίζεται πάνω του και τον καθαρίζουμε.

Βήμα 2: Προετοιμασία του κρέατος

 • Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε ολόκληρα. Κόβουμε τα καρότα σε μεγάλα κομμάτια. Επίσης, κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Πλένουμε καλά το φρέσκο ​​δεντρολίβανο και το θυμάρι.

Βήμα 3: Προετοιμασία των λαχανικών

 • Προσθέστε λάδι στην κατσαρόλα και ζεστάνετε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέστε το αρνί και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αλλάξει χρώμα το κρέας. Στη συνέχεια, προσθέστε τα καρότα, τις πατάτες και τα φρέσκα μυρωδικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Βήμα 4: Διαδικασία μαγειρέματος

 • Αφού ανακατέψετε καλά όλα τα υλικά, προσθέστε αρκετό νερό για να τα σκεπάσει. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 2-3 ​​ώρες. Αν θέλετε να μαγειρέψετε περισσότερο μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας, μπορείτε να παρατείνετε το χρόνο.

Βήμα 5: Διαδικασία βρασμού

 • Μπορείτε να σερβίρετε σωστά το βρασμένο αρνί αφαιρώντας το κρέας και μετά τα λαχανικά πριν το σερβίρετε.

Βήμα 6: Παρουσίαση

 • Το βραστό αρνί τύπου Προύσας σερβίρεται συνήθως με ρύζι. Μπορείτε να κάνετε το γεύμα ακόμα πιο νόστιμο σερβίροντάς το με ρύζι.

Αυτή η συνταγή είναι κατάλληλη για ένα γεύμα για περίπου 6 άτομα. Αν θέλετε να εξυπηρετήσετε περισσότερους ανθρώπους, ίσως χρειαστεί να αυξήσετε τα υλικά και τον χρόνο μαγειρέματος. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το βραστό αρνί τύπου Προύσας καθώς είναι ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα της τουρκικής κουζίνας.

Δεδομένου ότι η Προύσα είναι μια σημαντική πόλη της τουρκικής κουζίνας, φημίζεται για τα πολλά πρωτότυπα πιάτα της. Ένα από αυτά είναι το βραστό αρνί τύπου Προύσας. Κάποια υλικά απαιτούνται για να φτιάξετε αυτό το νόστιμο πιάτο. Εδώ είναι τα συστατικά που χρειάζονται για το βραστό αρνί τύπου Bursa:

Υλικά:

 • 1,5 κιλό αρνίσιο κρέας
 • 4 κρεμμύδια
 • 6 σκελίδες σκόρδο
 • 4 καρότα
 • 3 πατάτες
 • 4 πράσινες πιπεριές
 • 2 ντομάτες
 • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
 • Μισό ποτήρι τσαγιού λάδι
 • Αλας
 • Μαύρο πιπέρι
 • κόκκινες νιφάδες πιπεριού
 • 1 ποτήρι νερό

Προετοιμασια του:

 1. Αρχικά, πλένετε και καθαρίζετε καλά το αρνί. Στη συνέχεια το βάζετε στην κατσαρόλα και προσθέτετε τόσο νερό ώστε να το σκεπάσει.
 2. Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και την αφήνουμε να βράσει. Αφού αρχίσει να βράζει αφαιρούμε τον αφρό και τον βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
 3. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα καρότα, τις πατάτες, τις πράσινες πιπεριές και τις ντομάτες.
 4. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και το λάδι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τσιγαρίζουμε μέχρι να καραμελώσουν.
 5. Προσθέστε το σκόρδο στα τηγανητά κρεμμύδια και τσιγαρίστε για λίγα λεπτά ακόμα.
 6. Προσθέστε στην κατσαρόλα και τα υπόλοιπα λαχανικά ψιλοκομμένα και σοτάρετε.
 7. Αλατοπιπερώνουμε τα λαχανικά προσθέτοντας αλάτι, μαύρο πιπέρι και πιπέρι τσίλι.
 8. Προσθέστε τα καρυκευμένα λαχανικά στο αρνί στην κατσαρόλα.
 9. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και σκεπάζουμε όλα τα υλικά.
 10. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1,5 ώρα. Θυμηθείτε ότι αυτός ο χρόνος είναι αρκετός για να μαλακώσει τελείως το κρέας και τα λαχανικά να δώσουν τη γεύση τους στο κρέας.

Το βραστό αρνί τύπου Προύσας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της τουρκικής κουζίνας. Αυτό το πιάτο, που συνδυάζει νόστιμο κρέας και λαχανικά, προτιμάται συχνά σε ειδικές περιστάσεις και σε τραπέζια προσκλήσεων. Είναι σημαντικό να προσέχετε τα συστατικά και να χρησιμοποιείτε τις σωστές τεχνικές μαγειρέματος όταν φτιάχνετε το πιάτο. Ακολουθώντας τα υλικά και τα βήματα που δίνονται σε αυτή τη συνταγή, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε αυτό το νόστιμο πιάτο στο σπίτι.

Όνομα γεύματος Μερίδα Προετοιμασία Χρόνος Μαγειρέματος Συνολικός Χρόνος Βρασμένο Αρνί Στυλ Προύσας Για 6 άτομα 30 λεπτά 1,5 ώρα 2 ώρες

Πώς να φτιάξετε βραστό αρνί στιλ Προύσας: Συνταγή βήμα προς βήμα, Ποια μπαχαρικά και συστατικά πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσετε τη γεύση του αρνιού;, Συμβουλές για το βραστό αρνί στιλ Bursa, Πώς πρέπει να ψιλοκόβεται το αρνί;, Πόσες ώρες πρέπει να είναι το αρνί βρασμένο για να ψηθεί πλήρως; ,Ποια είναι τα υλικά που χρειάζονται για το βραστό αρνί στιλ Προύσας;,Βήμα-βήμα Συνταγή για Βρασμένο Αρνί Στυλ Προύσας,Ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα της κουζίνας της Προύσας: Αρνί βραστό,Πώς να τοποθετήσετε το αρνί στο κατσαρόλα ως το πρώτο βήμα του βρασμού;,Πώς να φτιάξετε βραστό αρνί, Προύσα στιλ;,Βραστό αρνί, Υλικά που απαιτούνται σε στυλ Προύσας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *